“Van leefgroep naar pleeggezin”

Noor, 13 jaar

Sinds mijn 3 jaar woon ik niet meer bij mijn ouders. Omdat mijn ouders niet voor me konden zorgen, hebben ze me naar een leefgroep gebracht. Samen met mijn kleiner broertje , mijn oudere broer, en mijn oudere zus. Daar heb ik ongeveer 7 jaar gewoond!

Het was voor mij in het begin wennen. Er waren altijd ongeveer 12 kinderen en soms gingen er een paar weg en kwamen er weer bij.

Het was heel moeilijk om je gevoelens te uiten, want er waren meestal maar 2 begeleiders. Ik heb niet al de aandacht gehad die ik op momenten heel erg nodig had!


“Er waren altijd ongeveer 12 kinderen en soms gingen er een paar weg en kwamen er weer bij.”

– Noor

Op een gegeven moment zijn mijn oudere zus en broer weggegaan uit de leefgroep dus bleven mijn klein broertje en ik over.

Toen ik 9 jaar was, kwam pleegzorg me 'redden' uit mijn situatie. Ze hadden een gezin voor me gevonden! Ik had er al heel lang over gedroomd. Eindelijk komt mijn droom uit! Ondanks dat ik het heel leuk vond, vond ik het heel moeilijk om mijn klein broertje achter te laten.


“Eindelijk komt mijn droom uit!”

– Noor

Het gezin waar ik nu woon zorgt heel goed voor me! Natuurlijk zijn er wel eens ruzies maar ik hou van hun en zij ook van mij!

Nu woon ik hier al 4 jaar en al die jaren ben ik mijn gezin dankbaar! Dankzij hun ben ik de persoon die ik nu ben en dankzij hun zie ik mijn broertje vaker. Ondertussen heeft mijn broertje ook een gezin gevonden!

Dankjewel pleegzorg dat jullie mij overal in hebben geholpen en gesteund. En het nog steeds doen!

Groetjes mij

“Natuurlijk zijn er wel eens ruzies maar ik hou van hun en zij ook van mij!”

– Noor

Herkenbaar?

Laat weten wat je vond van dit verhaal.

Vraag meer over dit verhaal.