Oei, corona! Wat nu?

Je kan er niet meer om heen: we zitten midden in de coronacrisis. Het Coronavirus (Covid-19) is een heel besmettelijk virus dat jou en jouw omgeving erg ziek kan maken. Sommige mensen zijn er zelfs al aan gestorven. Daarom is de boodschap voor iedereen duidelijk: #blijfinuwkot.

  • Heb je vragen over het Coronavirus? Dit artikel van De Morgen zet alle feiten op een rijtje. En ook de VRT volgt alle ontwikkelingen op de voet.
  • Vraag je je af waarom thuisblijven eigenlijk zo belangrijk is? In dit filmpje legt Goedele Wachters het klaar en duidelijk uit.
  • Er is behoorlijk wat fake news dat vooral de ronde doet op sociale media. Weet jij hoe je fake news herkent? Ontdek het in dit artikel van WATWAT!
  • Word je bang van al dat nieuws over het Coronavirus? Geloof ons, je bent niet alleen. In het nieuws en op sociale media horen we soms straffe dingen. Lees hier wat je kan doen als je ongerust bent.
  • Thuisblijven is niet altijd gemakkelijk. Er ontstaan wel eens ruzies of spanningen. Hoe pak je dat aan? Hieronder kan je een afbeelding vinden met vijf handige tips. Zijn die tips niet genoeg en voel je je onveilig? Praat erover! Neem bijvoorbeeld contact op met het JAC of vraag de professionele hulp van de medewerkers van 1712.be.
  • En tot slot: verveel je je wel eens nu je thuis moet blijven? Dat is nergens voor nodig, want er zijn genoeg leuke dingen die je kan doen! Skype eens met een vriend, bak een cake of pannenkoeken, doe een indoor work-out,... WATWAT heeft een handig overzichtje gemaakt. Of misschien wil je wel vrijwilligerswerk doen? Ontdek op vlaanderenvrijwilligt.be hoe jij je steentje kan bijdragen.
Omgaan Met Elkaar Coronacrisis Kopie
Omgaan met conflicten

Helpt dit antwoord jou?

Vraag meer over dit onderwerp.

Nuttige links

klasse.be/gezinsvormen
Klasse is een website en tijdschrift over onderwijs. Zij zijn expert in alles wat met school te maken heeft en hebben ook artikels over andere gezinsvormen, zoals pleeggezinnen.

Meer vragen in “oei, corona! wat nu?”

Volledige overzicht van vragen over “oei, corona! wat nu?”