16 November 2020

Week van de Pleegzorg 2020

De Week van de Pleegzorg is weer daar! Van 13 tot en met 22 november vragen we extra aandacht voor pleegzorg en alle mensen die daarbij betrokken zijn. Dit jaar focussen we op de eigen kinderen van pleegzorgers. Dat zijn de kinderen die al in het gezin woonden voor ze een pleeggezin werden. Want ook hun engagement heeft een grote invloed op het pleegkind of de pleeggast. En is pleegzorg ook voor hen een meerwaarde? Wees maar zeker, ze zijn stuk voor stuk #trotsepleegbroers en #trotsepleegzussen!

#trotsepleegbroer - #trotsepleegzus

In Vlaanderen zijn er heel wat trotse pleegbroers en -zussen. Wil je weten wat zij het leukste vinden aan pleegzorg?

Pleegzus Ona verklapt in het filmpje hieronder alvast wat haar favoriete momenten zijn.

““Hoe ons gezin eruit ziet? Groot!” grapt Dries (17). “Mama, papa, wij drie en dan nog onze kleine pleegbroertjes L en L van 8 en 10 jaar.” Al ziet Dries hen niet per se als ‘pleegbroers’. “Ik zie ze thuis allemaal als gewone ‘broers’. We maken daar geen onderscheid in.” ”

– #trotsepleegbroer Dries

Ben je benieuwd naar meer verhalen? Volg ons dan op Facebook en Instagram! En ook op deze pagina kan je nog meer verhalen vinden.

Een speciaal pleegzorggedicht

Dit jaar bedanken we alle Vlaamse pleeggezinnen met een pleegzorggedicht dat Joke van Leeuwen speciaal voor hen schreef. Tijdens de Week van de Pleegzorg ontvangen alle pleegzinnen dat gedicht in de brievenbus. Ontving jij jouw postkaart al?